Vesihöyryn läpäisy WVTR

Vesihöyryn läpäisy (WVTR) mitataan, kun tulee selvittää materiaalin vesibarrierin tai kosteusbarrierin kyky estää veden läpäisyä. WVTR:n käyttökohteina ovat usein tuotekehityksen eri vaiheet, joissa selvitetään, miten kehitteillä oleva materiaali käyttäytyy veden kanssa eri lämpötiloissa ja kosteuksissa.

Vesihöyryn läpäisy (WVTR) kuvastaa sitä, kuinka paljon vettä läpäisee materiaalin tai aineen tietyn ajan kuluessa. WVTR:n data esitetään useimmiten yksikössä g/m2/24h.

Contact header

Soveltuvat näytematriisit

 • Pinnoitteet, kuten vaha, selluloosa, polymeerit
 • Muovikalvot
 • Kalvot
 • Tiivisteet
 • Kankaat

WVTR:n tyypillisiä käyttökohteita

 • Ruokakontaktimateriaalit
 • Pakkausmateriaalit
 • Rakennusmateriaalit

Vesihöyryn läpäisy (WVTR) kuvastaa sitä, kuinka paljon vettä läpäisee materiaalin tai aineen tietyn ajan kuluessa. WVTR:n data esitetään useimmiten yksikössä g/m2/24h, eli kuinka paljon vettä grammoina läpäisee yhden neliömetrin kokoisen alueen vuorokauden aikana.

Vesihöyryn läpäisy (WVTR) on tärkeä muuttuja materiaaleissa, joita käytetään kosteissa ympäristöissä. Ruokakontaktimateriaaleissa käytetään kosteusbarriereita, joiden tehtävänä on estää vesihöyryn läpäisy materiaalin läpi molempiin suuntiin. Kosteusbarrieri on tärkeä osa elintarvikepakkausta, sillä sen avulla elintarvike pysyy tuoreena ja hyvin säilyvänä. Kosteusbarrierin vaurioituessa elintarvike pilaantuu helpommin. Vesihöyryn läpäisy on tärkeä muuttuja myös esimerkiksi kosmetiikkatuotteissa ja niiden pakkauksissa.

Rakennusmateriaaleissa WVTR:ää käytetään märkätilojen ja ulkona käytettävien materiaalien tutkimiseen. Kosteuden leviämisen estäminen ja siten homevaurioiden estäminen parantaa rakennusten käyttöikää ja pitää laadun korkealla.

Usein kysytyt kysymykset

 • Mitä ovat WVTR:n tyypilliset käyttökohteet?

  WVTR:ää käytetään tyypillisesti ruokakontaktimateriaalien, rakennusmateriaalien ja pakkausmateriaalien testaukseen. Lähes mitkä tahansa kosteuden kanssa tekemisissä olevat materiaalit soveltuvat testaukseen.

 • Mitkä ovat WVTR:n rajoitteet?

  WVTR-mittaus tehdään aina tietyssä lämpötilassa ja kosteudessa. Jos mittausta tarvitaan useassa eri lämpötilassa tai kosteudessa, menetelmä voi viedä paljon aikaa ja resursseja.

 • Millaisia näytteitä WVTR:llä voi analysoida?

  WVTR sopii erilaisille pinnoitteille, kuten vahoille, selluloosalle ja polymeereille. Myös erilaiset kalvot, kuten muovikalvot, erilaiset tiivisteet ja kankaat soveltuvat mitattavaksi. Lähtökohtaisesti WVTR soveltuu kaikelle makkarankuoresta urheiluvaatekankaisiin.

WVTR-mittaus on mainio työkalu tuotekehitykseen, laadun varmistamiseen ja laadunvalvontaan sekä moneen muuhun työvaiheeseen. Measur tarjoaa laadukkaita WVTR-mittauksia Euroopan parhaissa laboratorioissa. Kaikki lähettämäsi näytteet mitataan samassa laboratoriossa korkeimman laadun ja tarkkuuden varmistamiseksi.

Valmiina auttamaan. Salamannopeasti.

Kysy tarjous:

Vastaamme aina 24 h kuluessa.

Muuta kysyttävää?