Muovisten elintarvikekontaktimateriaalien kokonaismigraation testaus (OML) Elintarvikesimulantit A, B, D2

Ruokakontaktimateriaalien turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Kokonaismigraatiotestillä selvitetään materiaalista mahdollisesti ruokaan liukenevia yhdisteitä ja niiden määriä ruokaa mukailevien elintarvikesimulanttien avulla. Tämä menetelmä noudattaa EN 1186-standardia.

Elintarvikesimulanttien A, B ja D2 yhdistelmä sopii käytettäväksi muovimateriaaleille, joiden käyttökohteena on kaikki elintarviketyypit (EU 10/2011).

Contact header

Soveltuvat näytematriisit

 • Laatikot
 • Aterimet
 • Pullot
 • Kupit
 • Kulhot
 • Kaikki muoviset ruokakontaktissa olevat tuotteet

Migraatiotestauksen tyypillisiä käyttökohteita

 • Ruokakontaktimateriaalien turvallisuus

Kemian maailmassa migraatio tarkoittaa kemikaalin siirtymistä yhdestä materiaalista toiseen, yleensä kosketuksen kautta. Tässä tapauksessa migraatiota voi tapahtua ruokakontaktimateriaalista ruokaan. Ruokakontaktimateriaalien migraatiotestaus on tärkeä osa tuotekehitystä ja laadunvalvontaa. EU:n “muoviasetus” (EU 10/2011) määrittelee olosuhteet ja elintarvikesimulantit erilaisille elintarvikkeille migraatiotestausta varten. Simulanttien A, B ja D2 yhdistelmä soveltuu yleisesti kaikille elintarviketyypeille. Elintarvikesimulantti A on 10 % etanoliliuos ja soveltuu elintarvikkeille, joilla on hydrofiilisiä ominaisuuksia, samoin kuin simulantti B, joka on 3 % etikkahappoa. Simulantti D2 on kasviöljyä, joka sisältää alle 1 % saippuoitumatonta ainesta. D2 sopii rasvaliukoisille elintarvikkeille, eli toisin sanoen rasvaisille ruoille.

Ruokakontaktimateriaalien migraatiotestaus tehdään useimmiten epäsuotuisimpien mahdollisten olosuhteiden mukaisesti, jotta materiaalille saataisiin laajin mahdollinen hyväksyntä käytettäväksi eri lämpötiloissa ja säilytysajoissa. Measurin asiantuntijat auttavat mielellään sopivien testausolosuhteiden määrittämisessä. Mikäli ruokakontaktimateriaalin käyttökohteina on useampi erilainen lämpötila ja/tai säilytysaika, esimerkiksi säilytys avaamattomana huoneenlämmössä ja avattuna jääkaapissa, migraatiotestaus tulee suorittaa kaikissa olosuhteissa samoja elintarvikesimulantteja käyttäen, jälleen mukaillen epäsuotuisimpia olosuhteita. 

Usein kysytyt kysymykset

 • Mihin kokonaismigraation testausta yleensä käytetään?

  Kokonaismigraatiotestiä käytetään muovisille ruokakontaktimateriaaleille.

 • Mitkä ovat kokonaismigraatiotestauksen rajoitteet?

  Tämän menetelmän käyttämä simulanttien A, B ja D2 yhdistelmä soveltuu kokonaismigraation selvitykseen. Mikäli halutaan selvittää migraatiota tietyn yhdisteen kohdalla, menetelmä ei siihen kykene. Eri yhdisteiden migraation määritykselle on säädetty omat olosuhteet ja simulantit EU:n asetuksessa 10/2011. 

 • Millaisia näytteitä kokonaismigraatiotestauksella voi analysoida?

  Tällä menetelmällä voidaan analysoida muovisia ruokakontaktimateriaaleja kaikissa muodoissa. 

Kokonaismigraatiotestaus on tärkeä osa ruokakontaktimateriaalien valmistusta ja kehitystä turvallisuuden takaamiseksi. Measur tarjoaa laadukasta migraatiotestausta kaikenlaisille ruokakontaktimateriaaleille kaikenlaisissa olosuhteissa.

Valmiina auttamaan. Salamannopeasti.

Kysy tarjous:

Vastaamme aina 24 h kuluessa.

Muuta kysyttävää?